Skip to content Skip to footer
menopauze achterste foto
menopauze bloemen
Klachten

Merk jij dat je de laatste tijden

  • Een opgejaagd gevoel hebt en dit niet meer zo makkelijk kwijt raakt?
  • Steeds vaker stemmingswisselingen hebt?
  • Slechter in slaap komt, doorslaapt of juist heel vroeg wakker bent?
  • Je niet weet wanneer je periode begint?
  • Je strammer je bed uit komt dan ooit tevoren?
  • De kilootjes langzaam beginnen op te lopen en je niet meer makkelijk afvalt?
  • Je steeds slechter kunt concentreren en je steeds sneller afgeleid bent?
  • Je opvliegers hebt en je bed uitdrijft van het zweet?
Stress active

Opgejaagd gevoel?

Voel je je opgejaagd tijdens de overgang, met een leven vol verantwoordelijkheden? Het jongleren met opgroeiende kinderen, mantelzorg, een fulltime baan, huishoudelijke taken, je relatie, sociale contacten en sporten kan overweldigend zijn.

Maar je staat er niet alleen voor. Ontdek hoe je met gerichte ondersteuning en strategieën kunt omgaan met dit hectische leven. Leer balans vinden, grenzen stellen en tijd voor jezelf maken

Wat gaan we doen?

Als eerste gaan we een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben.

Oplossingen

Van hormonale balans tot voedingsadvies en stressmanagement technieken, ik sta klaar om jou te begeleiden naar een leven met meer comfort en welzijn tijdens deze bijzondere levensfase
woman holding hands near face crying lying bed. High quality photo
A woman holding colorful hand draw happy emotion faces on wooden stick
Klachten

Stemmingswisselingen & slecht slapen

De overgang kan niet alleen ongemakkelijke lichamelijke klachten veroorzaken, maar ook een onbeheersbare storm van stemmingswisselingen en slapeloosheid teweegbrengen.

Deze symptomen worden veroorzaakt door onder andere veranderende hormoonspiegels. Meer dan 50% van de vrouwen ervaart stemmingswisselingen en slaapproblemen als klachten tijdens de menopauze.

Hard wakeup concept. Tired gloomy young woman waking up early with headache and bad mood. Sleepy lazy annoyed person on bed at home.
Migraine Tracker. Upset Senior Woman Holding Calendar With Crossed Out Dates And Touching Head, Beautiful Elderly Female Suffering Acute Headache While Standing Over Grey Studio Background
Klachten

Onvoorspelbare periode & strammer je bed uitkomen

De overgang kan niet alleen ongemakkelijke lichamelijke klachten veroorzaken, het kan ook resulteren in het wakker worden met stijfheid en stramheid, erger dan ooit tevoren.

3 op de 4 vrouwen ervaart een onregelmatige menstruatiecyclus en ochtendstijfheid als klachten tijdens de menopauze.

Worried middle aged woman sitting on a sofa in the living room
Close up of senior woman feel unwell suffer from hot weather heatstroke have no air conditioner at home, elderly unhealthy female pensioner struggle with heat use hand fan or waver cooling down
Klachten

Gewicht, slechte concentratie, opvliegers en veel zweten.

Naarmate de menopauze nadert, kunnen de kilootjes langzaam beginnen op te lopen en merk je dat het steeds moeilijker wordt om gewicht te verliezen, zelfs bij een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Tegelijkertijd begin je ook te merken dat je steeds slechter kunt concentreren en dat je gemakkelijk afgeleid raakt, wat je dagelijkse activiteiten en werkprestaties kan beïnvloeden.

Een ander ongemak dat vaak optreedt tijdens de menopauze zijn opvliegers, die gepaard kunnen gaan met overmatig zweten en het gevoel van een intense hitte die je uit je slaap kan houden. Deze ongemakken worden veroorzaakt door schommelingen in hormoonspiegels die kenmerkend zijn voor deze fase van het leven van een vrouw.

Jij staat op de eerste plaats

Samen de kern aanpakken

Jij staat op de eerste plaats

Samen de kern aanpakken

Een veel voorkomend probleem van elke vrouw is dat je vergeet dat jij op de eerste plaats komt.

Ellen Bonhof
Stress coach

De hectiek van het dagelijks leven wordt getekend door verantwoordelijkheden als ouder, partner en professional.

Hierdoor vergeet een vrouw vaak haar eigen behoeften op de eerste plaats te zetten. Het is echter cruciaal om te onthouden dat zelfzorg een prioriteit moet zijn.

Elke vrouw verdient het om zichzelf op de eerste plaats te zetten, zelfs te midden van de drukte van het opvoeden van kinderen, het onderhouden van een relatie en het balanceren van werk en andere dagelijkse verplichtingen.

Kortom ik ga je leren liefdevol egoïstisch te zijn.